wadstrom

Alla inlägg under januari 2014

Av therese wadström - 14 januari 2014 18:33

Var på BVC idag för extra kontroll av Ellens vikt, jag trodde verkligen hon gått upp i vikt men vågen visade 4400g, hon hade bara gått upp 40g! Bm tyckte jag skulle börja att ge ersättning 100ml/2 ggr om dagen.. Usch, är ju rädd att hon inte vill ta bröstet sedan, är ju ofta så eftersom de blir bekväma att det kommer så fort i flaskan.. Så nu är det att amma massor som gäller! Kanske att hon kan få lite ersättning men tänker börja med bara en gång om dagen & med minsta hålet på sugnappen.

Min kära vän Camilla kom förbi efter jobbet så vi avnjöt årets 1.a semla! Mums! Så glad att ha en så fin vän! Ibland går det veckor mellan vi hörs & ses men jag vet ändå att hon alltid finns där <3

Efter kvällsmaten ska jag nog unna mej ett varmt & härligt fotbad!

Av therese wadström - 13 januari 2014 18:10

Idag öppnade familjecentralen (öppna förskolan) igen, skönt att komma in i rutinerna igen och såklart roligt att träffa alla härliga föräldrar & barn igen! Det märktes på John att han också var glad att vara tillbaka!

kursiv textbara liiite tillgjort flin!kursiv text

Efter lunchen var det dax att vila middag & jag kände att jag med behövde vila en stund så vi la oss allihop i våran säng.. Å somnade.. Vaknade av att Simon kom hem, då hade vi sovit i 3 timmar!! Va bog rätt trötta allihop!

Nu ska jag strax iväg på årets 1.a "tjejträff". Så skönt att komma iväg, äta lite kvällsmat & prata om allt mellan himmel & jord med härliga tjejer! Brukar ju vara barnfritt men nu får Ellen följa med, hon äter ju ett antal gånger på kvällen!

Av therese wadström - 12 januari 2014 19:11

Meja har hela vintern, (om man nu kan kalla det som varit vinter..) pratat om att när det blir snö så vill hon åka tefat & dricka varm choklad! Så idag när vi vakna & såg att det kommit mer snö så bestämde vi oss för att gå bort till pulkabacken och "uppfylla" hennes önskemål!!

Meja åkte gång på gång, förstår inte att hon inte tycker de e otäckt med tefat, rätt som de e åker man ju baklänges!! John där emot ville hellre gå bort & åka rutschkanan som låg bredvid!

Det snöade & blåste lite så när det var dax för fika satte vi oss i en lekstuga som fanns på lekplatsen, ganska mysigt att sitta alla där inne. Och Meja var nöjd som fick sin varma choklad:)

Efter fikat åkte vi lite till, även jag & Simon passa på å leka av oss lite ;) Sedan var det dax att gå hem & laga mat, Vila middag för John & bada Ellen innan det var dax att åka på Neas 1-års kalas! Tycker det var nyss hon föddes & nu är hon 1 år, kan gå & försöker hänga med de stora barnen i deras lek.

Nu har jag precis skrivit matlistan för kommande vecka, mycket smidigt tycker jag så man kan handla det mesta på måndagen & ta upp det man ska äta ur frysen i tid.

Imorgon öppnar familjecentralen igen, så skönt att komma tillbaka till rutinerna! Blir bra för John med lite aktivering med, hemma frågar han ju bara efter pappa! Det är bara han som duger för tillfället.. Jag får knappt hjälpa honom med tandborstningen..! Måste säga att det skär lite i mammahjärtat när han ligger inne i sin säng och gråter och säger "pappa,kom hem!" Men det blir väll bättre får vi hoppas!!

Nu blir det lite Söndagsmys!

Av therese wadström - 10 januari 2014 12:46

Tycker ju igentligen de har varit rätt så skönt att det varit en vinter utan snö! Slippa att ta på alla dessa kläder & sedan ta hand om allt när man kommer in! Men för barnens skull e de ju såklart jättekul med snö!! Blev en tur fram till Ica för att handla lite gott till kvällen, ska bli smördegsinbakad fläskfilé, hasselbackspotatis, sås & sallad, så gott! Å så lite onyttigheter såklart:) på vägen hem somna både John & Ellen i vagnen men jag & Meja passade på att leka lite i snön. Vi gjorde en fin ljuslykta som vi ska tända framåt kvällen & sen en snögubbe!

Och nu har det börjat snöa ännu mer! Kanske får bli en sväng till pulkabacken när Simon slutat. Även tänkt hinna med att bada alla barnen innan kvällen, dammsuga, hänga tvätt m.m men först lite middagsvila!!

Av therese wadström - 9 januari 2014 18:59

Som rubriken lyder.. Hade tänkt en mysig dag med besök på hem&hobby med barnen & mamma men vid 10 ringde vår BVC-sköterska & sa att blodprovet Ellen lämnade igår visade fortfarande på ganska höga halter av gulsot.. Och hon hade bara gått upp 140g på 2 v så hon hade bokat tid till oss på barnmedicin vid halv 12.. Så det blev å packa in alla i bilen, lämna de stora hos mormor & åka in till Skövde! Jag blir så känslig när det gäller barn & sjukhus..! :( var så skönt att Simon åkte hem från jobbet och följde med oss <3 på KSS blev det ny vikt & sedan läkarbesök, men läkaren tyckte inte vi behövde göra nått åt det eftersom hon äter bra,sover bra & är pigg & nyfiken när hon är vaken! Han frågade om jag helammade & när jag sa att jag gör det sa han att då kan det ta längre tid innan gulsoten går ner.. Skulle de gå ner fortare om hon fick ersättning?? Jaja, skönt å slippa stanna på sjukhuset iallafall, men det blir extra vägningar på BVC för att se att hon går upp i vikt.

Ikväll var det dax för Meja att göra premiär i skridskoskolan :) Hon ville igentligen börjat i höstas men eftersom en vuxen ska va med på isen ville jag inte riskera att ramla på min gravidmage. Men nu är vi igång! Att bästa kompisen Saga åker med gör det ju inte mindre roligt:)

Nu ska vi försöka lägga ungarna så vi kan mysa i soffan en stund sen, blir lätt att man glömmer bort varandra när man har småbarn..!

Av therese wadström - 8 januari 2014 19:35

Tänk att mitt lilla gryn redan är 1 månad gammal, tiden går så fort!!

Av therese wadström - 7 januari 2014 19:53

Fick bättre än förväntat att gå upp imorse! Myste i soffan framför barnprogrammen & åt även frukosten i soffan :) sedan efter alla morgonbestyr ville Meja ta fram stämpelsättet hon fick i julklapp & pröva det så så fick det bli! Fram med stämplar, stämpelsynor, papper, saxar, lim, pennor m.m kladdigt blev det men roligt hade de! Meja gjorde ett fint kort till sin morfar, medan John mest klippte papper i tusen miljoner små bitar :)

Har haft väldig användning för min bärsjal idag kan man säga! När man har en liten dotter som vara vill va nära, vilket såklart är jätte mysigt, men man sedan har två andra barn som också vill ha hjälp så är det guld värt att ha båda händerna fria!

Efter pysslandet ville barnen sjunga. Då brukar jag samla ihop lite grejer i en påse te.x en bil, hund, ko m.m & sedan stoppar barnen ner handen & tar upp något & så sjunger vi om det, väldigt bra & stillsam aktivitet! Efter det ville barnen testa sitt nya spel "djuren på bondgården", ett väldigt enkelt & tydligt spel så även små barn kan spela det! Känns som om vi han med mycket på en förmiddag!

Till lunch blev det fiskbullar i hummersås & potatis, väldigt smidigt men också väldigt omtyckt, de åt flera portioner var!
Medan John vila middag satte jag mej & töserna i soffan en stund & slappade, skönt men farligt! Det är då man känner hur trött man igentligen är!! Kände att jag behövde energi så jag fråga Meja om vi skulle baka chokladbollar till e.mfikat och självklart nappade hon på det:)

När Simon kom hem från jobbet frågade jag om han kunde aktivera barnen en stund så jag kunde gå ner till hobbyrummet & scrappa lite, va så länge sedan sen sist & hade fått nya kort på posten. Jag gick ner & börja men sedan kom först Meja & sedan John, de ville ju också pyssla förstås! Men fick lite gjort iallafall:)

Ovido - Quiz & Flashcards